Zomer-Stoffeerweken

Zomercursus meubelstofferen op locatie

Ieder jaar organiseert Frans Hazenbosch Workshops in de zomer een weekcursus meubelstofferen: de zomer-stoffeerweken. Dit houdt in: een hele week in de buitenlucht (als het weer het toelaat) op een ontspannen manier werken aan uw meubel, tussen de middag een heerlijke lunch en als afsluiting van de week een heerlijke barbecue. U werkt in een kleine groep van maximaal zeven personen, die net als u amateur stoffeerders zijn. Normaal is de cursus meubelstofferen één dagdeel in de week, in het atelier. Tijdens de zomer-stoffeerweken doet u dit vijf dagen achter elkaar, slechts onderbroken door een koffie-/thee- en lunchpauze. Dit betekent zo’n 33 uur doorwerken! Aan het einde van de week heeft u echt het idee dat u hard bent opgeschoten.

Voor wie zijn de zomer-stoffeerweken?

Voor mensen die nog nooit gestoffeerd hebben, is deze week een uitkomst. U kunt lekker doorwerken, de hele week, en maakt dus snel vorderingen. Kijk eens naar impressies van voorbeelden van stoelen van voor en na de cursus. Veel van de resultaten zijn van cursisten die ook voor het eerst mee deden en die vaak dachten dat zij niet handig waren. U ziet: het is dus voor iedereen weggelegd! Vergeet ook niet: u gaat aan de slag onder leiding van de ervaren meubelstoffeerder Frans Hazenbosch. Zoekt u dus maar vast een stoel uit die u opnieuw wilt stofferen!

Workshops meubelmaken
Workshops meubelmaken

De stof alvast van de stoel halen en meer verwijderen?

Liefst niet! Breng de stoel gestoffeerd en origineel mee. Dan kunnen wij eventueel nog maten opnemen en de opbouw bekijken wanneer het meubel wordt “gesloopt”. Ook kan er nog een foto gemaakt worden voor het voor-en-na-fotoalbum. Met het strippen van de stoel, bent u hooguit de eerste dag bezig. Desnoods wordt u daarbij geholpen.

Verhindering?

Tot 1 maand voor aanvang krijgt u bij dringende redenen uw aanbetaling terug. Na die datum wordt de aanbetaling niet meer geretourneerd. Vanaf 1 week voor aanvang moet u het volle bedrag betaald hebben, minus het bedrag van de geschatte materialen (= €70). Dit komt dus neer op €485 – €70 = €415,-. Bij aanmelden gaat u akkoord met deze betalingsvoorwaarden. Als er minder dan 5 cursisten zich aanmelden voor een cursusweek, gaat het niet door. Wij nemen dan contact met u op voor een alternatief of u krijgt uw geld terug.

Komt u van ver?

Dan is het verstandig een slaaplocatie te regelen. Er zijn diverse b&b’s, hostels en hotels in de omgeving Woensdrecht / Bergen op Zoom / Roosendaal. Ook is er aantal campings in de buurt. Bij Frans Hazenbosch is ook een gelegenheid tot overnachten. Er zijn twee kamers beschikbaar, met een gemeenschappelijke douche voor beide kamers.

Nog even de puntjes op de i

  • Welke week wilt u komen? Geef ook een alternatief op.
  • Wilt u eventueel met meer mensen komen? Geen probleem! Geef dit wel aan bij uw aanmelding.
  • Stuur een foto mee van de stoel, met de (eerder uitgelegde) belangrijke informatie.
  • Komt u van ver: zorg voor een slaaplocatie.

Wanneer is de zomer-stoffeerweek?

Heeft u dus zin in een ontspannen weekje meubelstofferen, zonder verdere verplichtingen? Doe dan mee! Er wordt per jaar minstens 1 week georganiseerd, in de zomervakantie. Bij voldoende belangstelling wordt een extra week ingelast. Andere weken zijn dan ook in overleg mogelijk.

In 2019 is de
zomer-stoffeerweek
van 15 t/m 19 juli.

Locatie

De locatie is ons eigen terrein in Huijbergen. Zo is alles bij de hand: bij mooi weer staan we lekker buiten en bij regen kunnen we in het atelier werken.

Wat kost het?

De kosten voor de zomer-stoffeerweek bedragen €485,-. Dit is inclusief koffie/thee, lunch en stoffeermaterialen (bij een ‘gemiddelde’ stoel is dit tot circa €70,-), maar exclusief de benodigde bekledingsstof. De collectie meubelstoffen waarvan wij stalen hebben liggen, is binnen 1 dag geleverd. Daarnaast liggen er nog de nodige stoffen op voorraad, maar u kunt uiteraard ook zelf stof meenemen.

Wilt u zich aanmelden?

Stuur vervolgens digitaal een foto van de stoel. Vertel er ook bij wat er eventueel aan mankeert. Zou u er wat aan willen veranderen? Zitten er springveren in die mogelijk kapot zijn? Vermeld een paar maten, zoals rughoogte en zitdiepte. Wilt u zelf stof meebrengen, vermeld dan meer maten: geef dan ook de stofbreedte op en eventueel het patroon, zodat wij kunnen inschatten hoeveel stof u nodig heeft. (Let bij het opnemen van de maten op, dat de stof ook vastgezet moet worden, dus dat de stof vaak doorloopt onder de aansluitende vlakken!)

Enkele impressies

Alle voorbeelden zijn gemaakt door cursisten tijdens voorgaande cursussen meubelstofferen

voor
na
voor
na
voor
na